Vind hier de beste verzekering voor uw huisdier!
RSS icon Email icon Home icon
 • Huisdieren slachtoffer van crisis

  De economische crisis waar we ons nu in bevinden, heeft verstrekkende gevolgen. Huishoudens hebben minder te besteden, en dit treft ook huisdieren. Vooral als de baasjes van honden en katten in financiele problemen terecht komen. Het Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PVH) waarschuwt dat de zorg voor gezondheid en welzijn van honden en katten gevaar loopt.

  Wat kan hieraan gedaan worden? Het antwoord is niet eenvoudig. De heer Van Rooijen, directeur van dierenverzekeraar Petplan, stelt dat een huisdierenverzekering de oplossing lijkt voor alle problemen, maar als baasjes de premie niet kunnen betalen, dan helpt ook dat niet. Petplan verzorgt sinds enkele jaren de uitvoering van een zogenaamd huisdierziekenfonds. Dit fonds helpt huisdieren van eigenaren met een smalle beurs. Maar dit lijkt meer een filantropische incidentele actie, overigens eentje die alle lof verdient!, en helaas geen structurele oplossing voor de huidige problematiek.

  April 18th, 2013
   

  2 responses to “Huisdieren slachtoffer van crisis”

  1. Bij het bepalen van de hoogte van een zorgverzekering lijkt me dat je ook moet kijken naar ziekten en ongevallen? De kosten van een huisdierverzekering zijn hoger dan alleen de premie. Een klant moet ook een stuk eigen risico betalen bij bezoek aan de dierenarts en behandelingen. Ik zie dat jullie dit wel meenemen in jullie kostenvergelijking. Dat is mooi! Maar ik weet trouwens niet hoe het zit met jaarlijkse controles en vaccinaties, en zaken zoals dat je huisdier gesteriliseerd of gecastreerd moet worden. Nemen jullie die niet mee?

  2. Lastig vraagstuk inderdaad, maar wel goed om hierover na te denken. Met name huisdiereigenaren die het niet heel breed hebben, dienen hier eens bij stil te staan. Zonder huisdierverzekering draaien ze namelijk zelf op voor de kosten indien hun huisdier bijvoorbeeld ziek wordt en geopereerd dient te worden. In dat geval kunnen de kosten flink oplopen.

  Leave a reply