Category Archives: Petplan

Meer huisdieren verzekeren op een polis

Bij verschillende verzekeraars kunt u meerdere huisdieren tegelijk verzekeren. Als u meerdere huisdieren heeft, kan dit voordelig zijn. Het maakt dan niet uit of het gaat om een hond, een kat of een konijn. Bij Petplan krijgt u korting als u meerdere huisdieren verzekert. Bij het verzekeren van meer dan 2 huisdieren wordt er in elk geval 5% korting gehanteerd. Bij de andere verzekeraars, zoals OHRA en Kruidvat, geldt doorgaans geen korting op de premie als u meer dan één hond of kat verzekert. Kijk in ons overzicht van huisdierenverzekeringen voor de specifieke mogelijkheden bij elke verzekeraar.

Petplan geeft korting

U kunt bij de Petplan huisdierenverzekering een korting krijgen als u voor meer dan twee huisdieren een huisdierenverzekering afsluit. De kosten van een verzekering voor uw hond, kat, konijn of vogel kan flink oplopen in de loop der jaren, dus het is zeker de moeite waard om de besparing eens te bekijken. Het blijkt dat u een korting van vijf procent krijgt als u tenminste drie dieren verzekerd. Verder kan u kiezen voor betaling per jaar in plaats van per maand, dan krijgt u nog eens vijf procent korting.

U kunt kiezen voor de laagste kosten met een basisverzekering, maar u kunt uiteraard ook kiezen voor een zogenaamd pluspakket, waarbij meer zaken zijn verzekerd. Verder kunt u opteren voor een aantal aanvullende dekkingen, zoals een sterilisatie- en castratieverzekering, een chemo- en radiotherapieverzekering, een crematieverzekering en een reisverzekering.

Wij adviseren u om zich niet blind te staren op de korting, maar de uiteindelijke kosten te vergelijken met andere aanbieders. Het kan best zo zijn dat andere aanbieders zonder korting nog steeds goedkoper zijn. Kijk daarvoor naar onze vergelijking van alle hondenverzekeringen en kattenverzekeringen.

Dierenverzekering steeds populairder

Interessant; Geldgids meldt dat er steeds meer huisdierenverzekeringen worden afgesloten. Petplan heeft het afgelopen jaar maar liefst 50% meer huisdierenverzekeringen verkocht. De voordelen zijn natuurlijk evident; consumenten zijn verzekerd van maximale kosten voor de zorgkosten van hun hond, kat, konijn of vogel.

De groei in het aantal mensen dat een verzekering voor zijn huisdier afsluit, is zijn volgens eigen zeggen van Petplan mede te wijten aan ‘de activiteiten van dierenartsen’. Dierenartsen hebben een voordeel om consumenten een huisdierenverzekering aan te smeren. Zij krijgen soms een aanbrengpremie en daarnaast is een voordeel dat de verzekering de drempel voor een behandeling verlaagt.

Kijk verder voor een goedkope dierenverzekering.