Category Archives: Vergelijken

Wat is het nut van een dierenverzekering?

Eigenaren van huisdieren kunnen voor hoge medische kosten komen te staan voor hun dier. Een dierenverzekering kan de financiële lasten voor een groot deel opvangen.

Als u een huisdier in huis neemt, moet u er ook goed voor zorgen. De hoogte van de kosten van een huisdier moeten niet onderschat worden. Een kat kost u gemiddeld €10.000 gedurende zijn of haar leven. De kosten bestaan voor een deel uit accessoires, eten en kattengrit, maar de medische kosten kunnen ook hoog op lopen.

Verzekering afsluiten om de medische kosten op te vangen?

Bij ziekte van uw dier moet u gewoon medische hulp kunnen inschakelen zonder u druk hoeven te maken over de hoogte van de kosten. Door een dierenverzekering af te sluiten kunt u de kosten door de verzekeraar laten dragen. De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van het soort dier, het gewicht, leeftijd en de dekking. Ruwweg kunt u zeggen dat de premie voor een kattenverzekering begint bij €16 per maand en voor een hond bij €23 per maand.

Bij het afsluiten van een dergelijke verzekering moet u ook goed letten op de voorwaarden. Welke verzekering biedt de beste dekking tegen de meest aantrekkelijke prijs? Om u hier inzicht in te geven, hebben wij de diverse verzekeraars beoordeeld met een aantal sterren. In één oogopslag kunt u de kwaliteit per verzekering zien. Uiteraard blijft het wel zaak om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. U hebt mogelijk andere eisen aan de dierenverzekering dan de gemiddelde eigenaar. De beoordeling in sterren maakt wel duidelijk welke verzekering gemiddeld de beste keuze is.

De dierenverzekering is zeer nuttig. Indien er kosten moeten worden gemaakt die u niet kunt dragen, kunt u de noodzakelijke medische behandeling toch uit laten voeren. Ook als u de kosten wel kunt dragen kan het verstandig zijn om een dierenverzekering af te sluiten. Tegen een naar verhouding lage premie kunt u mogelijk hoge medische kosten opvangen.

Vergelijk huisdierenverzekering

U zoekt een huisdierverzekering voor uw huisdier. Maar hoe kiest u de juiste aanbieder? Op deze website worden huisdierenverzekeringen primair vergeleken op premie, de eigen bijdrage, de dekking en de beoordeling.

Premie & eigen bijdrage

Bij de berekening van de premie wordt niet alleen gekeken naar de kale maandpremie. Wij kijken breder, namelijk ook naar de kosten van de eigen bijdrage die in rekening wordt gebracht bij het indienen van declaraties. En dat kan flink schelen per verzekeraar! Sommige verzekeraars rekenen een eigen bijdrage per declaratie van wel euro 50,00. Dat maakt aanzienlijk uit voor de totale maandlasten. U kunt wel een lage premie hebben, maar als u bij elke declaratie een flink bedrag zelf moet voldoen, dan bent u nog steeds duur uit. Daarom gaan wij bij de vergelijking uit van gemiddeld twee declaraties per jaar.

Dekking

Wij geven bij de vergelijking de hoogte van de dekking aan. Wij controleren deze regelmatig (en vaak komt het ook voor dat een verzekeraar ons op een aanpassing wijst). De hoogte van de dekking is de afgelopen jaren iets omhoog gegaan. Een teken dat de transparantie en concurrentie tussen de verzekeraars toeneemt. Een goed signaal. Wel moet u erop letten welke medische ingrepen wel en niet in verzekering zijn inbegrepen. Wij nemen in de vergelijking mee als aanvullende verzekeringen: sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebitsverzorging. Het is waarschijnlijk dat verschillende verzekeraars veelvoorkomende kwalen en medische ingrepen niet meeverzekeren. Kijk hiernaar bij het kiezen van een verzekering. Al is het maar dat u de eerste twee even tegen elkaar aanhoudt qua omvang van dekking.

Beoordeling

De beoordeling is een vergelijkingsaspect dat in ontwikkeling is. De bedoeling is dat bezoekers van onze website hun beoordeling en ervaringen geven van het betreffende product. Helaas is het aantal inzendingen nog beperkt, waardoor het lastig is om op basis hiervan een vergelijking te maken. Maar we willen u deze informatie toch niet onthouden!

Beste huisdierverzekeringen 2013

Wat heeft u aan vergelijkingen? Uiteindelijk gaat het erom om een goede verzekering voor uw hond of kat af te sluiten. Wij komen in 2013 tot de volgende ranglijst van huisdierenverzekeringen.

1. OHRA huisdierenverzekering
2. Neckermann huisdierenverzekering
3. Kruidvat huisdierenverzekering
4. HEMA huisdierenverzekering
5. Inshared huisdierenverzekering
6. Petplan huisdierenverzekering
7. Proteq huisdierenverzekering

Kosten dierenverzekering afhankelijk van ras

Niet alle honden en katten zijn hetzelfde. Er zijn, zoals dierenliefhebbers weten, ontelbaar veel rassen van honden en katten. En elk ras heeft zo zijn specifieke kenmerken. De ene hond kan veel lopen, terwijl dit voor een andere hond op de lange termijn schadelijk kan zijn. Het ene ras kan lang zonder klachten leven, terwijl het andere ras een vergrote kans heeft op bepaalde medische complicaties. Dierenverzekeraars houden hier rekening mee. Daarom vragen zij bij het afsluiten van een dierenverzekering ook welk van welk hondenras of kattenras uw huisdier is.

Welk ras uw huisdier precies is, kan aardig schelen in de premie! Zowel bij een hondenverzekering als een kattenverzekering geldt dat een dier dat minder zwaar is en minder doorgefokt, doorgaans goedkoper kan worden verzekerd. En bij bepaalde exclusieve rassen met een grotere kans hebben op medische mankementen op latere leeftijd, is de premie fors hoger. De verschillen in premie zijn substantieel en beslaan een factor 2 tot 3 (!). Kijkt u voor de grap eens wat een ander ras kost, dan krijgt u een beetje een gevoel bij de kosten die gelden per ras.

Meer weten? Kijk bij ons overzicht van goedkope hondenverzekering en goedkope kattenverzekering en kijk vervolgens bij de verschillende dierenverzekeraars.