Hond verzekeren of niet

Veel mensen vragen zich af of je je hond nou moet verzekeren of niet. Is het nodig om een verzekering voor de medische kosten van je huisdier te nemen? We hebben eens bij verschillende bronnen gekeken.

Huisdierenverzekering wel nodig

Dierverzekeraar Proteq heeft belang om aan te geven dat hun product nodig is. Zij hebben een aantal redenen waarom mensen denken dat een huisdierenverzekering niet nodig is, en geven gelijk aan waarom dit onzin is.

Mijn kat (of hond) komt nooit buiten: dit maakt niet uit, ook binnen kunnen er ongelukken gebeuren, bijvoorbeeld dat ze onbedoeld iets inslikken.
Mijn huisdier komt van een goede fokker: een chique herkomst is geen garantie voor gezondheid, alle dieren kunnen wel eens ziek worden of een ongeluk overkomen.
Mijn vorige huisdier was nooit ziek, dus waarom deze nu wel: elk dier is anders, en net zoals bij beleggen bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.
Ik zie het wel als het gebeurt: dan bent u helaas te laat, u kunt zich niet achteraf verzekeren voor opgetreden schade.

Huisdierenverzekering niet nodig

Op een forum van consumentenprogramma Kassa wordt daarentegen betwijfeld of een zorgverzekering voor je honf of kat wel echt nodig is. Eigenlijk moet je alleen een verzekering nemen voor risico’s en voorvallen die je bij optreden te groot zijn om zelfstandig te dragen. Een bezoeker geeft het advies om je niet te verzekeren, maar elke maand wat opzij te leggen voor calamiteiten. Begin met een eerste inleg van euro 100,00 en leg elke maand euro 15,00 opzij. Zo bouwt u zelf uw eigen verzekeringspotje op! Bij veel verzekeringen blijken de voorwaarden in de praktijk meer dan eens tegen te vallen. Komt er eens een voorval, dan gebeurt het opvallend vaak dat de verzekerde net niet in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Uw hond verzekeren

Bepaalt u zelf wat u wilt. Kiest u voor het zelf nemen van wat risico, spaar dan zelf voor tegenvallers. Wilt u liever zeker zijn van voldoende dekking bij ongelukken, dan is het te overwegen om een verzekering voor uw hond af te sluiten. Er zijn hondenverzekeringen beschikbaar voor een premie vanaf euro 11,00 per maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *