Hondenverzekering

Het verzekeren van je hond of hondenVeel Nederlanders hebben een hond. Huisdieren krijgen een steeds betere verzorging en worden steeds meer als onderdeel van ons gezin beschouwd. Het is dan ook logisch om uw allerliefste huisdier, uw hond, te verzekeren tegen onvoorziene medische kosten met een hondenverzekering.

U wilt voor uw hond toch het beste. Zowel qua voeding als qua zorg. Niets is dan vervelender dan dat u plots voor hoge medische kosten komt te staan. Met een hondenverzekering weet u zeker dat uw hond de beste zorg krijgt die hij op dat moment nodig heeft.

Hoe hoog is de premie van een hondenverzekering? Dit is afhankelijk van de leeftijd en ras van uw hond. Van veel hondenrassen is bekend dat zij in meer of mindere mate te maken krijgen met bepaalde medische complicaties. Des te meer rashond, des te meer kans op complicaties en des te hoger de verzekeringspremie, geldt in algemene zin. Voor wat betreft de leeftijd geldt in algemene zin dat voor oudere honden een hogere premie dient te worden betaald. U kunt er verder ook voor kiezen om een aanvullende hondenverzekering af te sluiten.

Goedkoopste hondenverzekering

VerzekeraarOmschrijving & beoordelingHonden
verzekering
Katten
verzekering
OHRA huisdierenverzekering
OHRA biedt een aantrekkelijke huisdierenverzekering.
€ 30,83€ 21,72
Hema huisdierenverzekering
Hema biedt goedkope dierenverzekering, dekking tot € 3.000.
€ 31,09€ 22,85
Inshared dierenverzekering
Inshared biedt complete verzekering, dekking tot € 3.500.
€ 33,75€ 27,14
Petplan huisdierenverzekering
Petplan is Europees marktleider, dekking tot €4.000.
€ 37,43€ 28,30
Reaal biedt dekking tot € 5.000.
€ 52,06€ 37,04

Toelichting op bovenstaande vergelijking:


  • Uitgangspunten voor hond: Bastaard (niet-rashond), leeftijd 2 jaar en gewicht 12 kg.
  • Online premieberekening per 01/01/2016. Genoemde maandpremie is inclusief assurantiebelasting en exclusief eenmalige poliskosten, deze bedragen doorgaans euro 6 tot euro 10.
  • Aanvullende verzekeringen: Er is standaard meegenomen aanvullende verzekeringen voor sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebitsverzorging.
  • Eigen bijdrage: Er worden verschillende methodieken gehanteerd voor de eigen bijdrage die verregaand invloed heeft op de premie. Daarom is uitgegaan van het indienen van 2 declaratie’s per jaar van in totaal euro 50.
  • De minimale looptijd kan varieren en meer zijn dan 1 jaar.

Let op; sommige huisdieren die al wat ouder zijn, kunnen niet altijd worden verzekerd. En sommige verzekeraars hanteren na het afsluiten van de verzekering een sterke premiestijging.

Lees onze uitgangspunten van de vergelijking voor een nadere toelichting over de vergelijking.

Lees meer over goedkope huisdierverzekeringen en de goedkoopste hondenverzekering van dit moment op deze website. U kan veel premie besparen door goed te vergelijken.

Gevonden op: hondenverzekering, hondenverzekering neckermann, goedkope hondenverzekering, verzekering honden vergelijken