Huisdier verzekeren

De medische zorg voor huisdieren wordt steeds beter. Er zijn steeds meer mogelijkheden bij de dierenarts. Volgend op de ontwikkelingen bij de medische zorg voor mensen, zijn er voor dieren ook steeds meer behandelmethoden en ingrepen beschikbaar. Kankerbehandeling van uw hond? Een knie-operatie voor uw kat? Uw konijn is kortademig? Voor alle ongemakken zijn medische behandelingen denkbaar. Maar dit brengt wel kosten met zich mee.

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen een ziektekostenverzekering voor hun hond of kat afsluiten. Het verzekeren van een kat kost zo’n euro 150 per jaar, terwijl een hond het dubbele, zo’n euro 300 per jaar kost. Dit is hoger dan de reguliere kosten die u jaarlijks kwijt bent aan de dierenarts. Maar u bent dan wel gedekt tegen onverhoopt hoge kosten. Een operatie of medische behandeling kost al snel honderden euro’s. Stel dat dit een maal in de vijf jaar voorkomt, dan weegt dit op tegen de door u betaalde premie.

Maar wat is de kans dat dit zo vaak gebeurt? Vraag het na bij bekenden, en probeer te bedenken hoe erg u het vindt als dit gebeurt, en u de rekening zelf moet betalen. Heeft u genoeg spaargeld achter de hand en vindt u het niet erg om plots zulke kosten te moeten dragen? Dan is een hondenverzekering of kattenverzekering minder nodig. Wilt u vooraf zeker zijn dat u gedekt bent tegen hoge kosten? Overweeg dan om een huisdierenverzekering af te sluiten.

1 thought on “Huisdier verzekeren

  1. Dries Post author

    Belangrijk voor de gezondheid van een hond is ook de voeding. En daar wordt nog te weinig op gelet, vind ik!

    Hondenvoer dat veel ingredienten bevat zoals zout, olie, suiker en vetten zorgt ervoor dat honden gauw te dik worden. Producenten van hondenvoer voegen zelfs kleurstof toe, en dat terwijl honden kleurenblind zijn. Belachelijk! Een bepaald merknaam hondenvoer dat wordt aanbevolen als ‘gezonde kip ‘, bevat enkel 4% kippenvlees.

    De grootste producenten hebben naar mijn bescheiden mening twee dingen gemeen: lage prijzen en gebruiken minderwaardige ingrediƫnten. De moeilijkheid is dat hondeneigenaren niet weten dat er gezondere alternatieven voor handen zijn, en dat mensen erg loyaal zijn aan een merk.

    De voornaamste oorzaak van te zware honden ligt niet aan het merk voedsel, maar met name de hoeveelheden en een tekort aan beweging. En dat heeft ook weer invloed op hun gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *