Kan je ziek huisdier verzekeren?

Je hond of kat is ziek, en je sluit een huisdierenverzekering af, terwijl je niet verteld dat je huisdier ziek is. Dan moet een verzekeraar toch de kosten van de dierenarts vergoeden. Dit blijkt uit een uitspraak van de Geschillencommissie Financiƫle Dienstverlening van het Kifid.

Aan de orde was een geval waarbij een verzekering werd afgesloten voor een hond, die leed aan de ziekte kanker, en na het afsluiten enkele weken later overleed. De hond was al diverse malen bij de dierenarts langs geweest, terwijl dit werd verzwegen. Reden om toch de verzekerde gelijk te geven, is dat de bij het afsluiten bekend zijnde klachten niet ernstig genoeg ware om een huisdierenverzekering te weigeren. De verzekerde kon de medische kosten van 3500 euro derhalve vergoed krijgen van de verzekeraar.

Dit betekent niet een vrijbrief voor iedereen om ernstig zieke huisdieren nog even snel bij de verzekeraar aan te melden. Het is bedoeld als bescherming voor de consument, dat een verzekeraar niet al te snel de verzekering kan opzeggen als het dier bij afsluiten mogelijk al ziek blijkt te zijn.

Wilt u deze discussies voorkomen? Sluit dan tijdig een zorgverzekering voor uw huisdier af. Kijk bij ons overzicht van huisdierenverzekeringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *