Kan je ziek huisdier verzekeren?

Je hond of kat is ziek, en je sluit een huisdierenverzekering af, terwijl je niet verteld dat je huisdier ziek is. Dan moet een verzekeraar toch de kosten van de dierenarts vergoeden. Dit blijkt uit een uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid.

Aan de orde was een geval waarbij een verzekering werd afgesloten voor een hond, die leed aan de ziekte kanker, en na het afsluiten enkele weken later overleed. De hond was al diverse malen bij de dierenarts langs geweest, terwijl dit werd verzwegen. Reden om toch de verzekerde gelijk te geven, is dat de bij het afsluiten bekend zijnde klachten niet ernstig genoeg ware om een huisdierenverzekering te weigeren. De verzekerde kon de medische kosten van 3500 euro derhalve vergoed krijgen van de verzekeraar.

Dit betekent niet een vrijbrief voor iedereen om ernstig zieke huisdieren nog even snel bij de verzekeraar aan te melden. Het is bedoeld als bescherming voor de consument, dat een verzekeraar niet al te snel de verzekering kan opzeggen als het dier bij afsluiten mogelijk al ziek blijkt te zijn.

Wilt u deze discussies voorkomen? Sluit dan tijdig een zorgverzekering voor uw huisdier af. Kijk bij ons overzicht van huisdierenverzekeringen.

VerzekeraarOmschrijving & beoordelingHonden
verzekering
Katten
verzekering
OHRA huisdierenverzekering
OHRA biedt een aantrekkelijke huisdierenverzekering.
€ 30,83€ 21,72
Hema huisdierenverzekering
Hema biedt goedkope dierenverzekering, dekking tot € 3.000.
€ 31,09€ 22,85
Inshared dierenverzekering
Inshared biedt complete verzekering, dekking tot € 3.500.
€ 33,75€ 27,14
Petplan huisdierenverzekering
Petplan is Europees marktleider, dekking tot €4.000.
€ 37,43€ 28,30
Reaal biedt dekking tot € 5.000.
€ 52,06€ 37,04

Verantwoording: De getoond premies zijn geraamd door deze website op basis van een voorbeeldberekening. Het betreft de totale kosten, inclusief eigen bijdrage. Bezoek de website van de verzekeraar voor de premie die voor u geldt. De premie genoemd op de website van de verzekeraar is te allen tijde leidend. Vermelde maandpremies zijn op basis van een online premieberekening bij genoemde verzekeraars per 2020. Naast de basisverzekering zijn de aanvullende verzekeringen sterilisatie/castratie, vaccinatie, gebitsreiniging en crematie meegenomen. De HEMA huisdierenverzekering dekt niet sterilisatie/castratie, derhalve is een toeslag op de premie veronderstelt van eigen kosten. De eigen bijdrage varieert sterk en heeft verregaand invloed op de hoogte van de premie. Daarom is bij de vergelijking uitgegaan van het indienen van 2 declaratie’s per jaar van in totaal euro 50. Kijk voor een verdere toelichting in ons overzicht van de gehanteerde uitgangspunten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *