Kattenverzekering

Het verzekeren van je poes, kat of katerVeel Nederlanders hebben een kat of poes. Huisdieren krijgen een steeds betere verzorging en worden steeds meer als onderdeel van ons huishouden beschouwd. Zeker een kat kan echt onderdeel zijn van uw gezin, een gezellige kameraad die er altijd voor u is. Het is in dat licht logisch om uw allerliefste poes te verzekeren tegen onvoorziene medische kosten met een kattenverzekering.

De meeste mensen willen voor hun kat of poes het allerbeste, zowel voor wat betreft de voeding als de zorg. Een kat kan veel kosten; sterilisatie, ziekten, zwangerschap en wat allemaal niet meer. Niets is dan vervelender dan dat u plots voor hoge medische kosten van uw huisdier komt te staan. Dan zijn keuzes soms erg lastig. Met een kattenverzekering weet u zeker dat uw kater of poes de beste zorg krijgt die hij op dat moment nodig heeft.

Hoe hoog is de premie van een kattenverzekering? Dit is met name afhankelijk van de leeftijd en ras van uw kat. Van enkele kattenrassen is bekend dat zij in meer of mindere mate te maken krijgen met bepaalde medische complicaties. En dit is van invloed op de verzekeringspremie. Voor wat betreft de leeftijd geldt in algemene zin dat voor oudere katten een hogere premie dient te worden betaald. U kunt er ook voor kiezen om een aanvullende kattenverzekering af te sluiten.

Goedkoopste kattenverzekering

VerzekeraarOmschrijving & beoordelingHonden
verzekering
Katten
verzekering
OHRA huisdierenverzekering
OHRA biedt een aantrekkelijke huisdierenverzekering.
€ 30,83€ 21,72
Hema huisdierenverzekering
Hema biedt goedkope dierenverzekering, dekking tot € 3.000.
€ 31,09€ 22,85
Inshared dierenverzekering
Inshared biedt complete verzekering, dekking tot € 3.500.
€ 33,75€ 27,14
Petplan huisdierenverzekering
Petplan is Europees marktleider, dekking tot €4.000.
€ 37,43€ 28,30
Reaal biedt dekking tot € 5.000.
€ 52,06€ 37,04

Toelichting op bovenstaande vergelijking:


  • Uitgangspunten voor kat: Europese korthaar (niet-raskat) en leeftijd 2 jaar.
  • Online premieberekening per 01/01/2016. Genoemde maandpremie is inclusief assurantiebelasting en exclusief eenmalige poliskosten, deze bedragen doorgaans euro 6 tot euro 10.
  • Aanvullende verzekeringen: Er is standaard meegenomen aanvullende verzekeringen voor sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebitsverzorging.
  • Eigen bijdrage: Er worden verschillende methodieken gehanteerd voor de eigen bijdrage die verregaand invloed heeft op de premie. Daarom is uitgegaan van het indienen van 2 declaratie’s per jaar van in totaal euro 50.
  • De minimale looptijd kan varieren en meer zijn dan 1 jaar.

Let op; sommige huisdieren die al wat ouder zijn, kunnen niet altijd worden verzekerd. En sommige verzekeraars hanteren na het afsluiten van de verzekering een sterke premiestijging.

Lees onze uitgangspunten van de vergelijking voor een nadere toelichting over de vergelijking.

Kijk verder op deze website naar informatie over goedkope huisdierverzekeringen en de goedkoopste kattenverzekering die op dit moment wordt aangeboden.

Gevonden op: kattenverzekering, kattenverzekering vergelijken

3 thoughts on “Kattenverzekering

  1. Pingback: Huisdierenverzekering goedkoop afsluiten | Huisdierenverzekering vergelijken

  2. Pingback: Alles weten over » Katten » Alles weten over

  3. Pingback: Goedkoopste dierenverzekering 2012 | Huisdierenverzekering vergelijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *