Kosten dierenverzekering afhankelijk van ras

Niet alle honden en katten zijn hetzelfde. Er zijn, zoals dierenliefhebbers weten, ontelbaar veel rassen van honden en katten. En elk ras heeft zo zijn specifieke kenmerken. De ene hond kan veel lopen, terwijl dit voor een andere hond op de lange termijn schadelijk kan zijn. Het ene ras kan lang zonder klachten leven, terwijl het andere ras een vergrote kans heeft op bepaalde medische complicaties. Dierenverzekeraars houden hier rekening mee. Daarom vragen zij bij het afsluiten van een dierenverzekering ook welk van welk hondenras of kattenras uw huisdier is.

Welk ras uw huisdier precies is, kan aardig schelen in de premie! Zowel bij een hondenverzekering als een kattenverzekering geldt dat een dier dat minder zwaar is en minder doorgefokt, doorgaans goedkoper kan worden verzekerd. En bij bepaalde exclusieve rassen met een grotere kans hebben op medische mankementen op latere leeftijd, is de premie fors hoger. De verschillen in premie zijn substantieel en beslaan een factor 2 tot 3 (!). Kijkt u voor de grap eens wat een ander ras kost, dan krijgt u een beetje een gevoel bij de kosten die gelden per ras.

Meer weten? Kijk bij ons overzicht van goedkope hondenverzekering en goedkope kattenverzekering en kijk vervolgens bij de verschillende dierenverzekeraars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *