Tag Archives: Chip

Pets Alarmcard voor als uw huisdier kwijt is

Proteq Dier & Zorg biedt bij haar huisdierenverzekering een zogenaamde Pets Alarmcard aan. Wat heeft u daaraan? In feite is het een label waarop de contactgegevens van uw huisdier staan. Als uw huisdier onverhoopt kwijt is, kan de vinder hier alle benodigde gegevens op vinden. Er staat in elk geval een telefoonnummer op naar een alarmcentrale, en verder staan er noodzakelijke medische gegevens op. Het is een stevig label; een kras- en waterbestendig penning van aluminium. Naast de Alarmcard zijn er extra diensten inbegrepen, zoals snelle hulp en dergelijke. De Alarmcard wordt het eerste jaar gratis verstrekt, daarna moet een extra abonnement worden betaald.

Nou zijn er natuurlijk ook huis, tuin en keuken-alternatieven. Zo kunt u in de meeste dierenspeciaalzaken specifieke halsbanden voor honden of katten kopen, waarin een klein buisje is opgenomen waar alle contactgegevens in kunnen worden gestopt. Dan bent u eigenlijk ook klaar met de meest elementaire functie, namelijk dat de contactgevens zich op het lijf van uw huisdier bevinden. Vinders kunnen dan geen alarmnummer bellen, maar ze mogen u dan toch ook direct bellen? Voor de medische gegevens is zo’n kaart ook niet noodzakelijk; steeds meer Nederlanders chippen hun hond.

Gevonden op: gps chip kat kopen

Verplichting hondenchip

Het verzekeren van je hond of hondenVoor alle honden wordt het vanaf begin 2012 verplicht om een hondenchip te plaatsen. De chip moet binnen 7 weken na de geboorte worden geplaatst. Overigens is nu al bij drie-kwart van de honden en katten een chip aangebracht. Naar verwachting worden straks per jaar zo’n 100.000 puppy’s gechipt.

Een chip heeft veel voordelen. Zo weet u zeker dat uw huisdier nooit vermist raakt. De bedoeling is om misstanden in de handel en fokkerij beter aan te kunnen pakken. Een hondenchip of kattenchip kost zo’n 50 euro. De meeste huisdierenverzekeringen dekken de kosten van het aanbrengen van een chip.

Gevonden op: hondenchip, kosten hondenchip, chip voor honden, kosten chippen hond, honden verzekering hema, hondenchip kosten, chip bij honden, chip honden, honden chip, chippen hond