Tag Archives: Hond

Hond verzekeren of niet

Veel mensen vragen zich af of je je hond nou moet verzekeren of niet. Is het nodig om een verzekering voor de medische kosten van je huisdier te nemen? We hebben eens bij verschillende bronnen gekeken.

Huisdierenverzekering wel nodig

Dierverzekeraar Proteq heeft belang om aan te geven dat hun product nodig is. Zij hebben een aantal redenen waarom mensen denken dat een huisdierenverzekering niet nodig is, en geven gelijk aan waarom dit onzin is.

Mijn kat (of hond) komt nooit buiten: dit maakt niet uit, ook binnen kunnen er ongelukken gebeuren, bijvoorbeeld dat ze onbedoeld iets inslikken.
Mijn huisdier komt van een goede fokker: een chique herkomst is geen garantie voor gezondheid, alle dieren kunnen wel eens ziek worden of een ongeluk overkomen.
Mijn vorige huisdier was nooit ziek, dus waarom deze nu wel: elk dier is anders, en net zoals bij beleggen bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.
Ik zie het wel als het gebeurt: dan bent u helaas te laat, u kunt zich niet achteraf verzekeren voor opgetreden schade.

Huisdierenverzekering niet nodig

Op een forum van consumentenprogramma Kassa wordt daarentegen betwijfeld of een zorgverzekering voor je honf of kat wel echt nodig is. Eigenlijk moet je alleen een verzekering nemen voor risico’s en voorvallen die je bij optreden te groot zijn om zelfstandig te dragen. Een bezoeker geeft het advies om je niet te verzekeren, maar elke maand wat opzij te leggen voor calamiteiten. Begin met een eerste inleg van euro 100,00 en leg elke maand euro 15,00 opzij. Zo bouwt u zelf uw eigen verzekeringspotje op! Bij veel verzekeringen blijken de voorwaarden in de praktijk meer dan eens tegen te vallen. Komt er eens een voorval, dan gebeurt het opvallend vaak dat de verzekerde net niet in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Uw hond verzekeren

Bepaalt u zelf wat u wilt. Kiest u voor het zelf nemen van wat risico, spaar dan zelf voor tegenvallers. Wilt u liever zeker zijn van voldoende dekking bij ongelukken, dan is het te overwegen om een verzekering voor uw hond af te sluiten. Er zijn hondenverzekeringen beschikbaar voor een premie vanaf euro 11,00 per maand.

Tips huisdieren winter

Hoe zorgt u het beste voor uw huisdier? Er zijn diverse handige weetjes en tips om net even beter voor uw hond, kat of konijn te kunnen zorgen. Zo zijn er de volgende tips om op te letten in de winter.

Tips voor hond

In de winter kunt u gewoon buiten wandelen met uw hond in de winter, ook als er ijs en sneeuw ligt. Wel moet u opletten dat de voetzooltjes beschermd zijn tegen koude, sneeuw en pekel. Dit kan bij voorkeur door de zooltjes in te smeren met een speciale teer. Bij de dierenwinkel weten ze hier meer over. Verder moet u opletten dat de hond warm blijft door in beweging te blijven.

Tips voor kat

Katten houden wat minder van de winterkoude. Zij blijven bij voorkeur binnen. Als ze naar buiten gaan, is het in elk geval dat ze weer naar binnen kunnen wanneer zij dat willen, zorg dus dat het kattenluik ‘s-nachts werkt en openstaat.

Tips voor konijn

Heeft u een konijn buiten staan in een hok? Op zich kunnen konijnen tegen kou, zolang wind en vocht maar geen vat krijgen. Let er goed op dat het hok is beschut tegen wind en biedt voldoende droog stro aan.

Geen geld voor zorg huisdier

Hoe goed moet je voor je huisdier zorgen? En wat moet je doen als je geen geld hebt voor noodzakelijke medische zorg voor je hond of kat? Dit lijken gemakkelijke vragen. Maar de kans is aanwezig dat als je te weinig te besteden hebt, je minder snel medische verzorging voor je huisdier inroept.

Een blad heeft het eens na gevraagd bij haar lezers. Bijna 90% zou altijd medische zorg geven en het benodigde geld lenen. De andere 10% ziet geen andere mogelijkheid dan het dier naar het asiel te brengen, of aan zijn lot over te laten (!). Misschien niet het leukste antwoord, maar misschien wel eerlijk wat sommige mensen uiteindelijk doen.

Hoe kan je zulke situaties voorkomen? Een van de mogelijkheden is om een buffer te sparen. Dan heb je genoeg geld beschikbaar als zich onverhoopt een medische ongeval voordoet. Maar sparen is voor sommige mensen simpelweg niet mogelijk. Alternatief is om een huisdierenverzekering af te sluiten. U kunt voor enkele tientjes per maand een zorgverzekering voor uw hond of zorgverzekering voor uw kat afsluiten.