Tag Archives: Kat

Geen geld voor zorg huisdier

Hoe goed moet je voor je huisdier zorgen? En wat moet je doen als je geen geld hebt voor noodzakelijke medische zorg voor je hond of kat? Dit lijken gemakkelijke vragen. Maar de kans is aanwezig dat als je te weinig te besteden hebt, je minder snel medische verzorging voor je huisdier inroept.

Een blad heeft het eens na gevraagd bij haar lezers. Bijna 90% zou altijd medische zorg geven en het benodigde geld lenen. De andere 10% ziet geen andere mogelijkheid dan het dier naar het asiel te brengen, of aan zijn lot over te laten (!). Misschien niet het leukste antwoord, maar misschien wel eerlijk wat sommige mensen uiteindelijk doen.

Hoe kan je zulke situaties voorkomen? Een van de mogelijkheden is om een buffer te sparen. Dan heb je genoeg geld beschikbaar als zich onverhoopt een medische ongeval voordoet. Maar sparen is voor sommige mensen simpelweg niet mogelijk. Alternatief is om een huisdierenverzekering af te sluiten. U kunt voor enkele tientjes per maand een zorgverzekering voor uw hond of zorgverzekering voor uw kat afsluiten.

Neushoorn als huisdier

Wat kan je allemaal als huisdier houden? Nou, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaa. In Zimbabwe is er een familie die sinds 2007 een neushoorn in huis heeft. De reden is aandoenlijk; de moeder van de neushoorn was doodgeschoten door jagers. Sinds die tijd woont de neushoorn bij het gezin.

Het dier is maar liefst 4 meter lang en 4.000 kg zwaar. En hij heeft typische huisdierneigingen. Zo wil hij regelmatig aandacht, en wordt hij beschouwd als onderdeel van het gezin.

Dit is natuurlijk allemaal erg extreem, maar in Nederland kunnen we er ook wat van. Vaak worden bijzondere diersoorten bij mensen thuis aangetroffen, waarvan het helemaal niet de bedoeling is om deze als huisdier te houden. Wij houden het dan ook liever bij een hond, kat of konijn.

Allergisch voor je hond of kat

In het voorjaar en het begin van de zomer hebben veel mensen last van allergieen. En wat nou als je een huisdier hebt en daar allergisch van bent? Honden en katten verliezen namelijk juist in deze periode relatief meer haar en huidschilfers, wat een vergroting van de allergische reactie bij hun baasjes kan veroorzaken. Ook lopen de huisdieren meer buiten, en nemen allerlei pollen en zaden mee die allergieverhogend kunnen zijn.

Het Laatste Nieuws heeft een paar aardige tips voor allergie bij huisdieren. In het kort komt het erop neer dat u zichzelf, uw huisdier en uw huis goed schoon moet houden. Geadviseerd wordt om vaker zelf uw handen te wassen om zo verspreiding van stof, haar en pollen te voorkomen. Verder wordt aangeraden om vaker uw huisdier te wassen en te kammen. Katten houden wat minder van wassen, deze kunt u borstelen of afnemen met een doek. Honden houden met het betere weer vaak wel van een wasbeurt. Tot slot is het advies om vaker te stofzuigen. Zo neemt u alle huidschilfers, haar en pollen direct weg. Stofzuig tenminste een maal per week uw gehele huis.

Zo kan iemand met een allergie voor huisdieren toch prima een hond of kat in huis houden!