Tag Archives: Tips

Wat kost een huisdier?

Wat zijn eigenlijk de kosten van een huisdier? Consumentenprogramma Radar heeft uitgezocht wat de gemiddelde jaarlijkse kosten van de meestvoorkomende huisdieren zijn.

Hond kost € 1000 per jaar

Er zijn diverse kosten die maand in, maand uit optreden bij het hebben van een hond. Dat zijn allereerst voeding (600 euro), een hondenverzekering (200 euro), preventieve medische zorg zoals inentingen en ontwormen en/of antivlooimiddel (euro 150) en hondenbelasting (75 euro). Voor sommige honden wordt een hondentraining (200 euro) of een trimsalon bezocht (200 euro). Jaarlijks kost een hond gemiddeld zo’n 1.000 euro.

Kat kost € 400 per jaar

Ook een kat heeft flinke kosten, al zijn die een stuk lager dan van een hond. De belangrijkste kostenpost is de voeding (200 euro), opgevolgd door preventieve medische zorg zoals vaccinaties, antivlooienmiddelen, ontwormingskuren en inentingen (120 euro), een kattenverzekering (100 euro) en kattenbakvulling (65 euro). Al met al kost een kat gemiddeld zo’n 400 euro per jaar.

Bij bovenstaande kosten zijn nog niet meegenomen de aanschafkosten van het huisdier, eenmalige kosten zoals een hondenhok of een krabpaal en eventuele opvang in een dierenpension tijdens vakanties.

Duidelijk is dat een flink deel van de kosten bestaat uit medische zorg. Bij een hond al snel 350 euro per jaar, bij een kat 220 euro per jaar. Om die reden is zeker te overwegen om een huisdierenverzekering af te sluiten. Bepaal zelf of u een verzekering nodig heeft.

Pets Alarmcard voor als uw huisdier kwijt is

Proteq Dier & Zorg biedt bij haar huisdierenverzekering een zogenaamde Pets Alarmcard aan. Wat heeft u daaraan? In feite is het een label waarop de contactgegevens van uw huisdier staan. Als uw huisdier onverhoopt kwijt is, kan de vinder hier alle benodigde gegevens op vinden. Er staat in elk geval een telefoonnummer op naar een alarmcentrale, en verder staan er noodzakelijke medische gegevens op. Het is een stevig label; een kras- en waterbestendig penning van aluminium. Naast de Alarmcard zijn er extra diensten inbegrepen, zoals snelle hulp en dergelijke. De Alarmcard wordt het eerste jaar gratis verstrekt, daarna moet een extra abonnement worden betaald.

Nou zijn er natuurlijk ook huis, tuin en keuken-alternatieven. Zo kunt u in de meeste dierenspeciaalzaken specifieke halsbanden voor honden of katten kopen, waarin een klein buisje is opgenomen waar alle contactgegevens in kunnen worden gestopt. Dan bent u eigenlijk ook klaar met de meest elementaire functie, namelijk dat de contactgevens zich op het lijf van uw huisdier bevinden. Vinders kunnen dan geen alarmnummer bellen, maar ze mogen u dan toch ook direct bellen? Voor de medische gegevens is zo’n kaart ook niet noodzakelijk; steeds meer Nederlanders chippen hun hond.

Gevonden op: gps chip kat kopen

OHRA autoverzekering met cadeau

Wilt u een huisdierenverzekering afsluiten? OHRA biedt bij haar huisdierenverzekering een leuke verrassing. U krijgt een geschenkbon met een waarde van 25 euro voor Zooplus. De webwinkel van de dierenspeciaalzaak Zooplus biedt allerlei handige en leuke producten voor uw huisdier. Een leuke nieuwe mand voor uw kat, of een mooi leren halsband voor uw hond, er is een zeer ruime keuzemogelijkheid. De actie loopt tot en met september 2011.

Natuurlijk dient u niet alleen te kijken naar het cadeau als u een huisdierenverzekering afsluit. Belangrijker is nog om te kijken naar de hoogte van de premie en de dekking, en de goedkoopste huisdierenverzekering te kiezen.

Gevonden op: autoverzekering met cadeau, autoverzekering met kado, autoverzekering cadeau, cadeau bij verzekering