Tag Archives: Ziek

Geen geld voor zorg huisdier

Hoe goed moet je voor je huisdier zorgen? En wat moet je doen als je geen geld hebt voor noodzakelijke medische zorg voor je hond of kat? Dit lijken gemakkelijke vragen. Maar de kans is aanwezig dat als je te weinig te besteden hebt, je minder snel medische verzorging voor je huisdier inroept.

Een blad heeft het eens na gevraagd bij haar lezers. Bijna 90% zou altijd medische zorg geven en het benodigde geld lenen. De andere 10% ziet geen andere mogelijkheid dan het dier naar het asiel te brengen, of aan zijn lot over te laten (!). Misschien niet het leukste antwoord, maar misschien wel eerlijk wat sommige mensen uiteindelijk doen.

Hoe kan je zulke situaties voorkomen? Een van de mogelijkheden is om een buffer te sparen. Dan heb je genoeg geld beschikbaar als zich onverhoopt een medische ongeval voordoet. Maar sparen is voor sommige mensen simpelweg niet mogelijk. Alternatief is om een huisdierenverzekering af te sluiten. U kunt voor enkele tientjes per maand een zorgverzekering voor uw hond of zorgverzekering voor uw kat afsluiten.

Zieke huisdier te zien via webcam

Voor baby’s bestaat het al langer. Als een kindje in het ziekenhuis ligt, dan kunnen de ouders online via een webcam naar hun kind kijken. Naast de reguliere bezoeken is het zo mogelijk om op elk moment dat het gewenst is, even te kijken hoe het gaat.

Nu is deze service ook beschikbaar gesteld voor ernstig zieke huisdieren in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren te Utrecht. Hier hebben ze de zogenaamde Telepet opgericht; een webcamsysteem waarmee eigenaren hun huisdier online kunnen zien.

Het nieuwe project blijkt een succes te zijn. Het systeem is nu enkele maanden in werking, en de ervaringen zijn zeer positief. De webcam wordt regelmatig gebruikt en het geeft de baasjes van zeer zieke huisdieren zeer veel rust.

De service wordt ondermeer gesponsord door Proteq Dier & Zorg.