Uitgangspunten

Uitgangspunten vergelijking
De uitgangspunten van de gemaakte voorbeeldvergelijking zijn als volgt. U ziet in onderstaande overzichten de gedetailleerde vergelijkingen van kattenverzekeringen en hondenverzekeringen. Klik op het overzicht voor een complete toelichting.

Hondenverzekering

hondenverzekering-vergelijking

Kattenverzekering

kattenverzekering-vergelijking

Belangrijkste uitgangspunten en opmerkingen:
– Online premieberekening per 01/01/2016. De genoemde kosten zijn de uiteindelijke lasten per maand. De Kruidvat huisdierenverzekering heeft ten tijde van de meting geen online berekeningsmogelijkheid beschikbaar, daarom zijn de premies van 2014 aangehouden, geïndexeerd naar 2016.
– Kenmerken huisdier: De berekening is verricht voor zowel een hond als een kat. Uitgangspunten voor kat: Europese korthaar (niet-raskat) en leeftijd 2 jaar. Uitgangspunten voor hond: Bastaard (niet-raskat), leeftijd 2 jaar en gewicht 12 kg. Huisdieren die al wat ouder zijn, kunnen niet altijd worden verzekerd.
– Belasting: Genoemde premie is inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten, deze bedragen doorgaans eenmalig € 10,-.
– Eigen bijdrage: De hoogte van de eigen bijdrage varieert sterk per aanbieder. Daarom is deze meegenomen in de maandelijkse kosten. In de maandelijkse kosten is meegenomen het indienen van 2 declaratie’s per jaar van in totaal € 50,-.
– Dekking: De dekking varieert van € 2.500,- tot € 5.000,- per jaar. De volgende aanvullende verzekeringen meegenomen; sterilisatie/castratie, vaccinatie, gebitsverzorging en crematie. De HEMA huisdierenverzekering heeft geen sterilisatie/castratie in de dekking, in de genoemde uiteindelijke lasten per maand is hiervoor een eenmalige toeslag van € 150,- voor een kat en € 200,- voor een hond over een termijn 3 jaar gerekend.
– Duur: De minimale looptijd kan variëren en meer zijn dan 1 jaar.
– Premiestijging: De verzekeraars hanteren een jaarlijkse verhoging van de premie. Sommige verzekeraars hanteren na het afsluiten van de verzekering een sterke premiestijging. Alle verzekeraars hanteren een indexatie-verhoging van gemiddeld zo’n 2%. Echter, daarnaast hanteren enkele verzekeraars een leeftijdstoeslag, waardoor de verzekering gaandeweg de jaren steeds duurder wordt. De verzekeringen zijn niet vergeleken op dit aspect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *