Vergelijk huisdierenverzekering

U zoekt een huisdierverzekering voor uw huisdier. Maar hoe kiest u de juiste aanbieder? Op deze website worden huisdierenverzekeringen primair vergeleken op premie, de eigen bijdrage, de dekking en de beoordeling.

Premie & eigen bijdrage

Bij de berekening van de premie wordt niet alleen gekeken naar de kale maandpremie. Wij kijken breder, namelijk ook naar de kosten van de eigen bijdrage die in rekening wordt gebracht bij het indienen van declaraties. En dat kan flink schelen per verzekeraar! Sommige verzekeraars rekenen een eigen bijdrage per declaratie van wel euro 50,00. Dat maakt aanzienlijk uit voor de totale maandlasten. U kunt wel een lage premie hebben, maar als u bij elke declaratie een flink bedrag zelf moet voldoen, dan bent u nog steeds duur uit. Daarom gaan wij bij de vergelijking uit van gemiddeld twee declaraties per jaar.

Dekking

Wij geven bij de vergelijking de hoogte van de dekking aan. Wij controleren deze regelmatig (en vaak komt het ook voor dat een verzekeraar ons op een aanpassing wijst). De hoogte van de dekking is de afgelopen jaren iets omhoog gegaan. Een teken dat de transparantie en concurrentie tussen de verzekeraars toeneemt. Een goed signaal. Wel moet u erop letten welke medische ingrepen wel en niet in verzekering zijn inbegrepen. Wij nemen in de vergelijking mee als aanvullende verzekeringen: sterilisatie, castratie, vaccinatie en gebitsverzorging. Het is waarschijnlijk dat verschillende verzekeraars veelvoorkomende kwalen en medische ingrepen niet meeverzekeren. Kijk hiernaar bij het kiezen van een verzekering. Al is het maar dat u de eerste twee even tegen elkaar aanhoudt qua omvang van dekking.

Beoordeling

De beoordeling is een vergelijkingsaspect dat in ontwikkeling is. De bedoeling is dat bezoekers van onze website hun beoordeling en ervaringen geven van het betreffende product. Helaas is het aantal inzendingen nog beperkt, waardoor het lastig is om op basis hiervan een vergelijking te maken. Maar we willen u deze informatie toch niet onthouden!

Beste huisdierverzekeringen 2013

Wat heeft u aan vergelijkingen? Uiteindelijk gaat het erom om een goede verzekering voor uw hond of kat af te sluiten. Wij komen in 2013 tot de volgende ranglijst van huisdierenverzekeringen.

1. OHRA huisdierenverzekering
2. Neckermann huisdierenverzekering
3. Kruidvat huisdierenverzekering
4. HEMA huisdierenverzekering
5. Inshared huisdierenverzekering
6. Petplan huisdierenverzekering
7. Proteq huisdierenverzekering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *