Verzorg je huisdier regelmatig

Een goede verzorging van je huisdier bespaart op termijn leed, en ook een hoop geld (!). Informeer je over de nodige zorg voor je huisdier. Tijdig verzorging en ‘onderhoud’ voorkomt erger, en dat is zowel goed voor je huisdier, als voor je portemonnee.
– Nagels; Bijvoorbeeld nagels knippen bij honden en katten voorkomt vervelende situaties zoals ingegroeide nagels. Weet je niet hoe dit moet? Kijk op Youtube of ga langs bij een dierenwinkel.
– Gebit; Heb je het idee dat je hond vieze of slechte tanden heeft? Je mag gewoon de tanden van je hond poetsen. En laat deze eenmaal per jaar controleren. Kijk even rond bij verschillende dierenartsen, de kosten kunnen namelijk aanzienlijk uiteenlopen (!).
– Gewrichten; Rashonden hebben een groot risico op gewrichtsproblemen. Medicatie of chirurgisch ingrijpen kunnen flink in de papieren lopen. Met name het opvolgen van voedingsadvies kan de kans op overgewicht verkleinen. Belast jonge honden niet teveel en wees terughoudend met voedingssupplementen, zoals bijvoorbeeld kalk.

Huisdier kopen? Lees eerst de bijsluiter

Om meer te weten te komen over de gevoeligheden van je specifieke huisdier, is een tip van de expert om de huisdierenbijsluiters op de site van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) te lezen. Deze website heeft een uitgebreide en goed leesbare verzameling van informatie over bijvoorbeeld honden en katten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *