Wat is het nut van een dierenverzekering?

Eigenaren van huisdieren kunnen voor hoge medische kosten komen te staan voor hun dier. Een dierenverzekering kan de financiële lasten voor een groot deel opvangen.

Als u een huisdier in huis neemt, moet u er ook goed voor zorgen. De hoogte van de kosten van een huisdier moeten niet onderschat worden. Een kat kost u gemiddeld €10.000 gedurende zijn of haar leven. De kosten bestaan voor een deel uit accessoires, eten en kattengrit, maar de medische kosten kunnen ook hoog op lopen.

Verzekering afsluiten om de medische kosten op te vangen?

Bij ziekte van uw dier moet u gewoon medische hulp kunnen inschakelen zonder u druk hoeven te maken over de hoogte van de kosten. Door een dierenverzekering af te sluiten kunt u de kosten door de verzekeraar laten dragen. De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van het soort dier, het gewicht, leeftijd en de dekking. Ruwweg kunt u zeggen dat de premie voor een kattenverzekering begint bij €16 per maand en voor een hond bij €23 per maand.

Bij het afsluiten van een dergelijke verzekering moet u ook goed letten op de voorwaarden. Welke verzekering biedt de beste dekking tegen de meest aantrekkelijke prijs? Om u hier inzicht in te geven, hebben wij de diverse verzekeraars beoordeeld met een aantal sterren. In één oogopslag kunt u de kwaliteit per verzekering zien. Uiteraard blijft het wel zaak om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. U hebt mogelijk andere eisen aan de dierenverzekering dan de gemiddelde eigenaar. De beoordeling in sterren maakt wel duidelijk welke verzekering gemiddeld de beste keuze is.

De dierenverzekering is zeer nuttig. Indien er kosten moeten worden gemaakt die u niet kunt dragen, kunt u de noodzakelijke medische behandeling toch uit laten voeren. Ook als u de kosten wel kunt dragen kan het verstandig zijn om een dierenverzekering af te sluiten. Tegen een naar verhouding lage premie kunt u mogelijk hoge medische kosten opvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *